0 0
Вита баница с праз

Вита баница с праз

Инструкции

Сподели

Любимата на цялото ни семейство баница с праз. В това забързано ежедневие, за мен, която я приготвя, е двойно по-любима, защото се прави много бързо и лесно и с чаша мляко често вечеряме или закусваме с нея. Най-бавната част е измиването на праза и нарязването му. Когато бях малка не вкусвах такава баница, въпреки, че моята майка си точеше корите и беше изцяло домашна баница. Но сега…ммм – вкусовете се променят.

Необходими Продукти:

Фини точени кори –  1 пакет от 500 гр.;

Праз                        –    8 средно големи стръка;

Олио                       – 1 ч. ч.;

Сол                          – 1 ч. л.

Начин на приготвяне на Вита баница с праз:

Първа стъпка в приготвянето на баницата с праз е измиването и нарязването на основната съставка – праза. Осоляваме го и леко го намачкваме (претриваме). Разстиламе  фините кори, поръсваме най-горната с малко олио, слагаме от нарязания праз върху цялата кора, след което навиваме две кори наведнъж и така приготвената кора редим в предварително намазана с олио тава. Повтаряме стъпките, докато свършат корите. С останалата мазнина заливаме баницата отгоре  и напълнената тава пъхаме да се пече във фурната на 180 ℃ за 1 час. Не е задължително фурната да е предварително загрята. Изваждаме от фурната готовата вита баница с праз и увиваме тавата с кърпа, за да омекне. Подходяща добавка е чаша айран или купичка кисело мляко.

Време за приготвяне: 1 ½ час с печенето

Порции: 6-8

„Силиконова Подложка за мивка“

BGN 5.16

Купи сега

с безплатна доставка

Печене зелени чушки с чесън
предишната рецепта
Печени зелени чушки с чесън
Мъфини с шоколад
следващата рецепта
Мъфини с шоколад
  • 90 минути
  • За 6
  • Лесна
  • 180 ℃

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Печене зелени чушки с чесън
предишната рецепта
Печени зелени чушки с чесън
Мъфини с шоколад
следващата рецепта
Мъфини с шоколад

Добавете коментар