0 0
Запечатване на месо

Запечатване на месо

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Запечатване на месо е техника използвана от много готвачи и специалисти. Месото, независимо под каква форма, се запича от всички страни на горещ котлон в тиган или широка тенджера(тогава пръска по-малко), до получаване на златиста, карамелена коричка. Мазнина в съда не се слага. Предполага се, че така соковете на месото остават вътре в него и ще остане крехко и сочно в средата. При запечатването се получава златиста хрупкава коричка отвън.

    Запечатване месо

    Процесът по запечатване може да продължи от няколко секунди до над три минути, в зависимост от силата на котлона. Най-добре е с трупане на опит да уцелите тази сила на котлона, при която коричката се получава за около минута. Посоляването става чак непосредствено преди или по време на основното готвене, тъй като солта извлича течностите от месото и ако то бъде посолено предварително най – вероятно ще стане жилаво и сухо. Сега е моментът да поръсите месото с няколко капки бяло вино, ще придаде неповторим аромат на месото.  Чудесно пасват всички  основни бели вина, избягвайте десертни. Прилагането на тази техника за запечатване на месото спестява време, позволява след това да се до сготви на по – ниска температура, както и да се изравни времето за сготвяне на месото с тази на зеленчуците, с които ще го готвим.

    пълнени пилешки филенца
    предишна
    Пълнени пилешки филенца
    Телешки дроб на фурна
    следваща
    Телешки дроб на фурна
    • 3-5 мин.
    • Лесна
    • На силен котлон

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    пълнени пилешки филенца
    предишна
    Пълнени пилешки филенца
    Телешки дроб на фурна
    следваща
    Телешки дроб на фурна

    Добавете коментар