0 0
Кашкавалени пръчици

Кашкавалени пръчици

Инструкции

Сподели

Продукти:

Брашно – 250гр. бяло

Кашкавал – 120 гр.

Кисело мляко – 200мл.

Захар – 1 ч.л.

Сода – 1/2 ч.л.

Сол – 1/2 ч.л.

Зехтин – 2 с.л. екстра върджин

 

Приготване:

Изсипете киселото мляко в купа. Първо прибавете към него содата и оставете за пет минути. Пред това време настържете кашкавала на ситно. Добавете към киселото мляко всички съставки без брашното. Добре разбъркайте сместа. Пресейте брашното и го изсипете лъжища по лъжица към сместа с млякото, като обърквате непрекъснато. Омесете тестото. Поръсете плота на който месите с брашно и леко премесете тестото. Разделете наполовина. Оформете всяка половина на саламче, увиите във фолиоо и сложете във фризера за 30 мин. Извадете и нарежете на ивички по около 0.5см. ширина. Покриите тавичка с хартия за печене, поставете кашкавалените пръчици и изчепете в предварително загрята на 180 гр. фурна.

 

Лесна запеканка с картофи
предишна
Лесна запеканка с картофи
Задушени гъби с масло
следваща
Задушени гъби с масло
  • Средно трудно

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Лесна запеканка с картофи
предишна
Лесна запеканка с картофи
Задушени гъби с масло
следваща
Задушени гъби с масло

Добавете коментар