0 0
Кисело зеле със свинско месо

Кисело зеле със свинско месо

Инструкции

Сподели

Продукти:

Кисело зеле – една голяма зелка

Свинско месо – 1 кг. гърди или вратно месо

Свинска мас – 250 гр. или олио

Лук – 3 глави

Червен пипер – 1 супена лъжица

Черен пипер – 1 ч. л.

Приготвяне:

Нарязваме месото на парчета. След това в голяма тенджера сипваме разстопената свинска мас или олио и пепечатваме месото от всички страни. То трябва да промени цвета си. Докато изчакваме снвинското месо, почистваме и нарязваме лука на кубчета и киселото зеле на дребно.

Когато месото е запечатано/променило е цвета си/ го изваждаме от тенджерата. В нея поставяме половината от нарязаното зеле. Върху него разпределяме лука и поставяме , отгоре изсипваме и останалото зеле. Сипваме вода в тенджерата, така че да покрие зелето.Варим за около час и половина на слаб огън. Когато е почти готово го посипваме с червения пипер. Размешваме всичко в тенджерата и преместваме киселото зеле със свинско месо в подходяща тава. Разпределяме равномерно в тавата и запичаме във фурна на 200 гр. до зачервяване.

Добър апетит!

Задушени гъби с масло
предишна
Задушени гъби с масло
мъфини с боровинки
следваща
Мъфини с боровинки
  • 120 мин.
  • За 4
  • Средно трудно
  • 200 гр.

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Задушени гъби с масло
предишна
Задушени гъби с масло
мъфини с боровинки
следваща
Мъфини с боровинки

Добавете коментар