0 0
Класическа агнешка дроб сарма

Класическа агнешка дроб сарма

Инструкции

Сподели

Агнешката дроб сарма е популярно ястие и обикновено се приготвя през пролетта.

Продукти:

Агнешки дреболии (комплект) – 750 грама,

Олио – 2 кафени чашки,

Пресен кромид лук – 2-3 връзки или 2-3 средно големи глави стар лук,

Ориз – 1 чаена чаша,

Пресен джоджен – 10-15 листа или 1 супена лъжица сух,

Магданоз – ½  връзка,

Черен пипер – 1 кафена лъжичка,

Сол на вкус.

За заливката:

Прясно мляко – 2 чаени чаши,

Яйца – 3 броя,

Брашно – 1 супена лъжица.

Начин на приготвяне на дроб сармата:

     Агнешките дреболии се измиват добре, сваряват се в подсолена вода и се нарязват на дребно. Лукът се почиства и измива, нарязва се на ситно и се задушава в мазнината до омекване. Прибавят се почистеният и измит ориз, разбърква се до остъкляването му, добавят се нарязаните дреболии и подправ­ките. Сместа се залива с 3 ½ чаени чаши бульон от дре­болиите, поставя се във фурната и се пече 25-30 минути на 200 ℃. По желание се поднася с кисело мляко.

Класическа агнешка дроб сарма (2)

   По желание може да се направи заливка по следния начин: разбиват се яйцата, добавя се прясното мляко, брашното и щипка сол. Ястието се залива с така приготвената смес, поръсва се с дребно нарязания магданоз и се запича още десетина минутки до златист загар.

     Желая ви Добър апетит!

Време за приготвяне 1 ½ часа.

Порции: 6

Забележка: Агнешките дреболии може да се заменят с ярешки!

Отзиви за рецепти

Все още няма отзиви за тази рецепта, използвайте формуляр по-долу, за да напишете отзива си
Спаначена супа
предишната рецепта
Спаначена супа
Салата със спанак и домати
следващата рецепта
Салата със спанак, домати, варени яйца и сирене
  • 1 074 Прегледи
  • 90 минути
  • За 6
  • Средно трудно
  • 200 ℃

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Спаначена супа
предишната рецепта
Спаначена супа
Салата със спанак и домати
следващата рецепта
Салата със спанак, домати, варени яйца и сирене

Добавете коментар