0 0
Мариновани свински ребра на фурна

Мариновани свински ребра на фурна

Инструкции

Сподели

Сочни свински ребра на фурна, подправени със суха марината и сладък сос, печени под фолио. Рецепта за крехки и ароматни ребърца, които се топят в устата.

Нарязваме ребърцата на порции или на големи хапки. Ако те са нарязани на по – ситни парчета, се изпичат по – бързо. Това е факт, с който трябва да се съобразим по време на печенето им. Ако има нужда отстраняваме малко от сланината по тях, ако е прекалено много, за да не станат ребърцата прекалено мазни, но при всяко положение трябва да оставим поне мъничко, за да може тя да даде аромат на останалото месо. Ако са с достатъчно сланина по тях не се налага да добавяме към тях друга мазнина.

Поставяме ги в дълбока купа, в която ще ги овкусим със суха марината. Използвахме следната марината:

2 ч.л. Сол,

1 к.л. Захар,

1 ч.л. Червен пипер,

1 к.л. Лют червен пипер,

1 ч.л. Чубрица,

1 ч.л. Розмарин,

1 к.л. Черен пипер,

1 ч.л. Лук на прах,

1 ч.л. Чесън на прах,

Поръсваме с две-три лъжици от сухата марината и след това енергично разбъркваме, докато ребърцата се покрият равномерно от всички страни с нея. Оставяме настрани за час-два за да се овкусят добре ребърцата.

В подходяща тава слагаме на дъното готварска хартия и върху нея плътно редим ребрата. Добавяме половин чаша бяло вино, покриваме тавата с алуминиево фолио и печем на слаба фурна (130-140°С) в продължение на два часа и половина. Малко преди изтичането на втория час изваждаме тавата и махаме фолиото, за могат ребрата да се запекат отгоре и да получат коричка. Връщаме във фурната и печем до пълна готовност. Внимаваме да не ги препечем, коричката трябва да е съвсем тънка, така месото вътре ще бъде сочно и крехко.

Към тези свински ребра на фурна задължително приготвяме един сладък сос, който се състои от тъмен соев сос и мед. На 50 грама соев сос слагаме една чаена лъжица мед ако има нужда съвсем леко подгряваме за да се разтвори медът, като разбъркваме докато се получи гъста смес. В този сос ребърцата, при желание могат да бъдат потапяни, преди да ги лапнем, също можем да ги поднесем и с готов чили сос.

Капама
предишна
Капама
Ориз със зеленчуци
следваща
Ориз със зеленчуци
  • 150 мин.
  • За 4
  • Лесна
  • На слаба фурна, бавно печене

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Капама
предишна
Капама
Ориз със зеленчуци
следваща
Ориз със зеленчуци

Добавете коментар