0 0
Панакота с кисело мляко и ягоди

Панакота с кисело мляко и ягоди

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Панакота с кисело мляко и ягоди – има много различни варианти за неговото приготвяне, но днес ще Ви представя нашата семейна рецепта за този вкусен десерт. Името панакота не се споменава в италианските готварски книги преди 60-те години, въпреки това често се цитира като традиционен десерт в северната част на Италия Пиемонт. Една непроверена история казва, че е измислена от унгарска жена в Ланге в началото на 1900-те. Откъдето и да произхожда този сладкиш, истината е че, той е невероятно вкусен, лесен за приготвяне и идеален за разхлаждане в горещите летни дни.

    Необходими продукти:

    кисело мляко /4-6 % масленост/ – 3 бр.;

    захар – 200 гр.;

    прясно мляко – 100 мл.;

    ягоди – 300 гр.;

    чаени бисквити – 2 оп.;

    ванилия – 3 бр.;

    желатин – 3 бр.;

    Начин на приготвяне на Панакота с кисело мляко и ягоди:

    Желатина се накисва във студена вода за 15 минути, според указанията на опаковката. След това се слага в купа с гореща вода за да се разтвори и се прибавя в 100 мл. топло мляко. В дълбока купа се смесват киселото мляко, захарта и ванилията. Разбъркват се с телена бъркалка, докато се стопи захарта. Към получената смес се прибавя разтворения желатин на тънка струйка и хубаво се разбърква с млечната смес. Ягодите се измиват хубаво и се разделят на две части. Едната  част се нарязва на малки парчета и се добавя към млечната смес. Единият пакет с бисквити се начупва на дребни парчета и също се прибавя към млечната смес.

    Започваме да редим панакотата. В подходяща форма, застлана предварително на дъното със стреч фолио нареждаме останалите цели ягоди. Върху тях изсипваме млечната смес. Накрая завършваме сладкиша с един ред цели бисквити.

    Оставяме сладкиша да престои в хладилника най-малко за 4 часа, а най-добре за една нощ. След това обръщаме сладкиша в подходяща форма, отстраняваме стреч фолиото и украсяваме пожелание.

    Да Ви е сладко!

     

     

    Домашно пиле с ориз по селски
    предишна
    Домашно пиле с ориз по селски
    Бъркани яйца
    следваща
    Бъркани яйца на тиган, с масло и прясно мляко
    • За 8
    • Лесна

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    Домашно пиле с ориз по селски
    предишна
    Домашно пиле с ориз по селски
    Бъркани яйца
    следваща
    Бъркани яйца на тиган, с масло и прясно мляко

    Добавете коментар