Панирани пилешки филенца
Инструкции
Лесна рецепта за панирани пилешки филенца с корнфлейкс – без вредни добавки. Любима е на цялото семейство, а пък децата им се радват най – много. Могат се приготвят и за детски рожденни дни и вечеря с приятели.
Продукти:
Пилешки гърди – 400 гр.
Яйца – 2 бр.
Брашно за овалване
Корнфлейкс с галета за овалване
Черен пипер
Сол
Олио за пържене
Приготвяне:
Започваме с подготвянето на пилешките гърди. Измиваме ги хубаво и ги нарязваме на филенца. Тъй като едно от най – важните неща, за получаването на вкусни панирани пилешки филенца е месото да е добре подсушено. За това го поставяме върху кухненска хартия, докато си подготвяме панировката.
Трябват ни три купички.
В едната от тях поставяме брашно.
Във втората купа си разбиваме двете яйца.
В трета, по – широка купа, за да ни е по – удобно да овалваме пилешките филенца, смесваме корнфлейкса и галетата в съотношение 50/50.
Поставяме тоган на котлона и в него сипваме достатъчно количество олио, за да можем да си изпържим пържените филенца.
Когато олиото загрее започваме да поставяме пилешките филенца.
Редът е следния:
Взимаме пилешко филенце, овалваме го в брашно, леко го изтупваме, за да няма прекомерно количество брашно върху него. Лично аз просто леко тупвам филенцето в ръба на купичката.
След това потапяме леко в яйцата. Вдигаме пилешкото филенце и го изчакваме за секунда да се изтече излишното яйце.
След това овалваме в купичката с корнфлейкс и галета и гледаме хубаво да се покрие.
След това поставяме в тигата с горещото олио.
Така процедираме с всички филенца.
Панираните пилешки филенца са готови, когато придобият златист цвят.
Изваждаме ги от олиото и ги поставяме в чиния, на дъното на която сме поставили готварска хартия. Това се прави с цел да се попие излишната мазнина от панировката.
Когато се поохладят нашите пилешки филенца с корнфлейкс са готови за поднасяне.
Можете да ги сервирате със салата или друг вид предястие.
Добър апетит!