0 0
Паниран хек с хрупкава коричка

Паниран хек с хрупкава коричка

Инструкции

Сподели

Паниран хек с хрупкава коричка! Представям ви една чудесна идея за бърз обяд или вечеря. Предлагам ви да приготвите едно просто, но в същото време вкусно рибно ястие. Става, хрупкава, сочна и апетитна, а и може да се сервира с всякаква гарнитура. И толкова е лесна за приготвяне, че дори и начинаещите кулинари могат да опитат да изненадат близките си. А за полезните свойства на рибата няма да отваряме и дума :)! Да започваме!

Необходими продукти:

1 кг. филе от риба Хек;

1 яйце;

2 филии сух бял хляб;

100 гр. брашно;

1 лимон;

сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне на паниран хек с хрупкава коричка:

Вземете филето от риба Хек, почистете го и го измийте много добре под течаща студена вода. Оставете го да се отцеди, след което го овкусявате със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставя се да престои за 1 час в хладилник.

Филиите хляб се смилат на хлебни трохи в блендер.

Всяко парче от рибата се овалва в брашно, след това в яйце и накрая обилно в хлебни трохи. Готовите за панирани парчета риба се пържат в силно загрято олио до зачервяване.

Сервират с гарнитура от зелена салата и охладена бира. ДА ВИ Е СЛАДКО И НАЗДРАВЕ!

Разгледайте и другите ни невероятни и вкусни рибни ястия тук.

Скумрия на фурна
предишната рецепта
Скумрия на фурна
никулденски шаран на фурна
следващата рецепта
Никулденски шаран на фурна
  • 60
  • За 4
  • Средно трудно

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Скумрия на фурна
предишната рецепта
Скумрия на фурна
никулденски шаран на фурна
следващата рецепта
Никулденски шаран на фурна

Добавете коментар