Паниран хек с хрупкава коричка
Инструкции
Паниран хек с хрупкава коричка! Представям ви една чудесна идея за бърз обяд или вечеря. Предлагам ви да приготвите едно просто, но в същото време вкусно рибно ястие. Става, хрупкава, сочна и апетитна, а и може да се сервира с всякаква гарнитура. И толкова е лесна за приготвяне, че дори и начинаещите кулинари могат да опитат да изненадат близките си. А за полезните свойства на рибата няма да отваряме и дума :)! Да започваме!
Необходими продукти:
1 кг. филе от риба Хек;
1 яйце;
2 филии сух бял хляб;
100 гр. брашно;
1 лимон;
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне на паниран хек с хрупкава коричка:
Вземете филето от риба Хек, почистете го и го измийте много добре под течаща студена вода. Оставете го да се отцеди, след което го овкусявате със сол, черен пипер и лимонов сок. Оставя се да престои за 1 час в хладилник.
Филиите хляб се смилат на хлебни трохи в блендер.
Всяко парче от рибата се овалва в брашно, след това в яйце и накрая обилно в хлебни трохи. Готовите за панирани парчета риба се пържат в силно загрято олио до зачервяване.
Сервират с гарнитура от зелена салата и охладена бира. ДА ВИ Е СЛАДКО И НАЗДРАВЕ!
Разгледайте и другите ни невероятни и вкусни рибни ястия тук.