0 0
Париж Брес

Париж Брес

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Искам да Ви представя една вкусна и лесна за изпълнение еклерова торта.

    Ако я опитате ще стане ваша любима за всякакви поводи.

    Необходими продукти:

    За тестото:

    5 яйца;

    100 гр. краве масло;

    1ч. ч. прясно мляко;

    1 ч. ч. брашно;

    1 щипка сол;

    1 с.л. захар

    За крема:

    2 яйца;

    30 гр. царевично нишесте;

    1 с. л. брашно;

    500 мл. прясно мляко;

    120 гр. захар;

    ванилова есенция;

    200 гр. краве масло

    Начин на приготвяне на Париж Брес:

    Първо започваме с крема. В тенджера с незалепващо покритие чупим две яйца, добавяме нишесте, брашното, захарта и ванилова есенция. Разбъркваме добре всички съставки и ги слагаме на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти иде получи вкусен крем.

    Полученият крем се прехвърля в стъклена купа, покрива се със стреч фолио и се оставя да се охлади.

    Докато крема се охлажда се заемаме с тестото. В тенджера с незалепващо покритие смесваме прясното мляко, маслото, захарта и солта. Поставяме тенджерата на котлона и започваме да бъркаме, когато маслото се стопи прибавяме пресято брашно. Бъркаме с дървена шпатула, докато се получи еднородна гладка смес. Получената смес се оставя да се охлади много добре и след това към нея се прибавят едно по едно яйцата, като сместа се бърка непрекъснато докато се поеме всяко едно яйце.

    Готово тесто се прехвърля в пош и от него в тава застлана  с хартия за печене. се оформя блат с кръгла форма. Отгоре върху блата се поръсват нарязано бадеми.

    Ако Ви остане тесто, може да опечете и малко еркери.

    Блатът се пече на 180 градуса за около 45 минути. Докато се пече блатът, вратата на фурната не се отваря.

    Готовият блат се справя да изстине и с разрязва на две части.

    В дълбока купа поставяме нарязано на кубчета масло, което разбиване с миксер. Към него постоянно добавяш охладеният крем. Разбъркваме докато получи пухкав, гладък крем с който пълним нашата торта.

    Кремът прехвърляме в пош и го нанасяме щедро между двата блата.

    Готовата торта поръсваме с пудра захар и оставяме да се охлади в хладилника.

    Добър апетит!

     

     

     

     

    бисквити с шоколадов чипс
    предишна
    Бисквити с шоколадов чипс
    следваща
    Баница със спанак и сирене
    • 120 минути
    • За 12
    • Tрудно
    • 180 градуса

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    бисквити с шоколадов чипс
    предишна
    Бисквити с шоколадов чипс
    следваща
    Баница със спанак и сирене

    Добавете коментар