0 0
Пилешки пържоли от бут

Пилешки пържоли от бут

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Крехки пилешки пържоли от бут.

    Изключително вкусни, здравословни и любими на цялото семейство. Подходящи са при хора на хранителен режим, също така и ако искате да впечатлите вашите гости с бърза, лесна и вкусна храна.

    Продукти:

    Пилешки пържоли – 4 бр. от бут, обезкостени,

    Соев сос – 4 с.л.

    Мед – 1 с.л.

    Горчица – 1 ч.л.

    Черен пипер – 1/2 ч.л.

    Червен пипер – 1 ч.л.

    Начин на приготвяне:

    За да станат наистина крехки и сочни нашите пилешки пържоли от бут е необходимо, преди да ги сложим в маринатата, да се опитаме леко да ги разрежем по дължина или да ги начукаме с чук за месо. По този начин те ще станат по-тънки, което е важно за изпичането им. Ако оставим пилешките пържоли от бут по-дебели, те няма да се изпекат равномерно и ще получим пържола, която е добре изпечена отвън и сурова по средата.

    Когато вече сме обработили месото, пристъпваме и към овкусяването му. В дълбока купа смесваме соевия сос, меда, горчицата, червения и черния пипер. Разбъркваме хубаво, за да се смесят добре всички съставки.  Не добавяме сол, тъй като в соевия сос има достатъчно. След това поставяме и пилешките пържоли от бут в купата. Внимателно започваме да ги разбъркваме, докато марината покрие плътно от всички страни всяка една пържола. Оставяме ги да поемат ароматите за 15-20 минути, след което е добре отново да ги разбъркаме и да оставим за още толкова време. За разлика от другите видове месо, пилешкото няма нужда да се кисне в марината прекалено дълго време. Достатъчно е около половин – един час. Пилешкото месо, и най-вече месото от бут е достатъчно сочно и няма опасност да изсъхне прекалено много при печене или да не се получи ароматно.

    Дойде време и за изпичането им. За целта използваме оребрен тиган, който предварително слагаме на котлона, който трябва да е на умерена степен. Ако печем на силен котлон рискуваме месото да не се изпече достатъчно добре в средата, а само да се “опърли” отвън. Не използваме мазнина. Изчакваме тигана да загрее и в него поставяме пилешките пържоли от бут. Печем от всяка страна за около 7 – 8 мин.

    Сервираме в подходящ съд, като при желание може да се използва част от маринатата като дресинг към пържолите.

    Подходящи гарнитури към тези страхотни крехки пилешки пържоли от бут са зелена салата или картофки.

    Добър апетит!

     

    кръгли-тиквички-пълнени-с-кайма-и-ориз
    предишна
    Кръгли тиквички пълнени с кайма и ориз
    Свинско с кисело зеле
    следваща
    Свинско с кисело зеле
    • 45 мин.
    • За 4
    • Лесна
    • На умерен котлон

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    кръгли-тиквички-пълнени-с-кайма-и-ориз
    предишна
    Кръгли тиквички пълнени с кайма и ориз
    Свинско с кисело зеле
    следваща
    Свинско с кисело зеле

    2 Коментари Скрий коментарите

    Марината е супер , но меда в нея ми прецака тигана, но сериозно ми задими кухтята и трапезарията . Метнах ги на мини грила, сложих фолио в тавичката и на терасата направих следващата порция. Отне им около 12 минути за да станат готови – бяха по – добре изглеждащи и крехки отколкото тези в тигана

    Така е, има два вкуса на пилешки пържоли от бут, според двата начина на изпичане-на тиган или на скара(такъв е и мини грила). Не знам защо, но вкусовете са различни, въпреки еднаквите поправки… Но и в двата случая са крехки!

    Добавете коментар