0 0
Пъстра салата с печени зеленчуци

Пъстра салата с печени зеленчуци

Инструкции

Сподели

Пъстра салата с печени зеленчуци e прекрасно есенно допълнение към всяка една гозба. Също е и идеално междинно похапване върху препечена филийка хляб 🙂 Идеална е за сезона, тъй като съдържа така любимите ни червени чушки, патладжан и тиквички. Приготвянето и отнема малко повече време, но пък определено си заслужава. Есента пък е времето, в което се приготвя и любимата домашна лютеница, така че просто можем да отделим част от продуктите. С тях можем  да си направим, както аз обичам да го наричам, “сурово” кьопоолу  или както го кръстих – пъстра салата с печени зеленчуци. Продукти: Червени чушки – 5 бр. Патладжан – 1 бр./по – голям/ Тиквички – 2 бр./средно големи/ Магданоз – 1 връзка Чесън – 2 скилидки Лимон – 1 бр. Зехтин Сол   Приготвяне: Както се досещате, всички зеленчуци трябва да се изпекат, като е препоръчително да е на скара.Може и във фурна, но така няма да придобият онзи така неповторим привкус на огън. Добре е да започнем от подготовката на патладжана! Той трябва да се нареже на шайби, като аз предпочитам да са малко по – дебелички. Осоляваме ги и ги оставяме настрана, докато печем останали зеленчуци. Необходимо е патлаждана да си “почине” със солта,  за да може да пусне водичка и да се отнеме от горчивината му. Докато патладжана изчаква, изпичаме червените чушки и тиквичките. Чушките е необходимо да поставите в плик, след като ги свалите от огъня, за да се задушат и в последствие да се обелят. Тиквичките режем или на шайби или на ленти, както предпочитате, тъй като после ще нарежем всички продукти и няма да има значение вида им при изпичането. След като сме свалили от огъня всички зеленцучи, обелили сме червените чушки и сме ги почистили от дръжките и семките,  ги нарязваме на по – едри кубчета. Нарязваме на ситно връзката магданоз. Добавяме пресования чесън, сол, сока на лимона, зехтин. Разбъркваме хубаво и оставяме да престои в хладилника за около час. За това време всички продукти ще смесят ароматите си, а подправките ще попият достатъчно добре в тях. След това ще опитате и  невероятно вкусната пъстра салата с печени зеленчуци.  

Пълнозърнест хляб в хлебопекарна
предишна
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна
зелева салата
следваща
Зелева салата
  • 90 мин.
  • За 6
  • Средно трудно
  • силен огън

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна
предишна
Пълнозърнест хляб в хлебопекарна
зелева салата
следваща
Зелева салата

Добавете коментар