0 0
Скумрия на фурна

Скумрия на фурна

Инструкции

Сподели

Рибата е една много вкусна и полезна храна. Но за съжаление в нашето семейство се сещаме рядко за нейното приготвяне. Повода да опиша тази рецепта е Никулден. Знам, че се яде главно шаран или друга риба с люспи, но ние сме фенове на скумрията и я приготвихме по традиционен начин.

Необходими продукти за скумрия на фурна:

Скумрии 3 бр.

Лимон 1 бр.

Сол на вкус

Олио 3-4 с. л.

Черен пипер ½ к. л.

Начин на приготвяне на скумрия на фурна:

Важно е скумрията да е едра, за да стане сочна и вкусна. В конкретния случай разполагахме с охладена скумрия. Може да се ползва и замразена, като преди приготвянето тя се размразява. Изчистваме рибата от главата и вътрешностите. Разполовяваме я на две по дължината, като движим ножа по главната кост на скумрията. Измиваме я, като премахваме и тъмната ципа, която е в частта след главата. Тя горчи и е важно да бъде премахната. Подмазваме с олио тавичката, в която ще печем скумрията и я постиламе с хартия за печене. Нареждаме скумриите с отрязаната част нагоре, поливаме малко с олио, поръсваме със сол и черен пипер. Слагаме да се пече на 200 ℃ за около 30-40 мин. докато хване загар. Не препичайте рибата, за да не стане суха. Поднася се с резенчета лимон и гарнитура по желание.

Добър апетит и наздраве!

Време за приготвяне: 45-50 мин.

Порции: 3, ако всеки яде по цяла риба.

Зеленчукова мусака с кайма
предишната рецепта
Зеленчукова мусака с кайма
паниран хек с хрупкава коричка
следващата рецепта
Паниран хек с хрупкава коричка
  • 45-50 минути
  • За 3
  • Лесна
  • 200

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Зеленчукова мусака с кайма
предишната рецепта
Зеленчукова мусака с кайма
паниран хек с хрупкава коричка
следващата рецепта
Паниран хек с хрупкава коричка

Добавете коментар