0 0
Тиквички с ориз

Тиквички с ориз

Инструкции

Сподели

Тиквички с ориз е едно много вкусно, пролетно ястие, което освен с неповторимият си вкус се слави и с изключително лесния си начин на приготвяне. Както се казва, който не е пробвал, той не го е сготвил 😊! Може да използвате тази гозба както за основно ястие, така и като гарнитура към всякакви печени меса. И така, да започваме!

Необходими продукти:

  1. Тиквички – 2 бр.
  2. Ориз – 1 ч.ч.
  3. Чесън – 2-3 скилидки
  4. Олио – 3-4 с.л.
  5. Краве масло – 30 гр.
  6. Сол на вкус
  7. Копър

Как да си направим Тиквички с ориз:

Измийте тиквичките и ги нарежете на ситни кубчета. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на ситно. Загрейте в тенджера мазнината и сложете в нея тиквичките и чесъна да се запържат леко. През това време измийте необходимото количество ориз няколко пъти в студена вода за да се махне нишестето от него (водата не трябва да побелява) и го добавете към тиквичките. Разбъркайте и запържете още малко докато ориза си смени цвета и стане стъклен. Добавете три чаши вода (с тази с която сте мерили ориза), посолете на вкус и оставете ястието да заври на котлона. Щом кипне намалете силата на огъня, покрийте с капака на тенджерата и изчакайте докато ориза си поеме водата, след което свалете от огъня.

Нарежете на ситно половин връзка копър, добавете го в готовото ястие заедно с кравето масло (предварително го нарежете на малки парченца за да се разтопи по-лесно) и разбъркайте внимателно за да не ви се разкашка ориза. С това нашите вкусни тиквички с ориз са напълно готови. Да Ви е сладко 😊!

Телешки дроб на фурна
предишна
Телешки дроб на фурна
домашен сироп от бял бъз
следваща
Домашен сироп от бял бъз
  • 40
  • За 4
  • Лесна
  • тих огън

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Телешки дроб на фурна
предишна
Телешки дроб на фурна
домашен сироп от бял бъз
следваща
Домашен сироп от бял бъз

Добавете коментар