0 0
Френска селска торта

Френска селска торта

Инструкции

Сподели

Френска селска торта – приготвя се за повечко време, но си заслужава! Лека, свежа и много вкусна.

Продукти за блатовете:

Краве масло       50 гр.

Захар                 150 гр.

Яйце                      1 бр.

Мед                       2 с. л.

Прясно мляко   200 мл.

Брашно           2 2/3  ч. ч. (400 гр.)

Бакпулвер (сода)  1 пакетче (2 ч. л.)

Продукти за крема:

Заквасена сметана                           1 кг.

Ванилия                                             2 пакетчета

Пудра захар (кристална захар)      1 ½ ч. ч. (12 равни с. л.)

Орехи – смлени                                250-300 гр.

Сладко от боровинки (малини)       1 мало бурканче

Приготвянето на тортата се извършва в няколко стъпи:

  1. С миксер разбиваме яйцето, захарта и маслото. Добавяме прясното мляко и меда и тази смес слагаме на котлона в съд с не залепващо покритие да заври. Варим на тих огън около 10 мин. при непрекъснато разбъркване докато се посгъсти и добие златист, карамелен цвят.
  2. Към леко изстиналата смес добавяме брашното с бакпулвера. Омесваме тесто ( може да се меси топло) и го разделяме на 5 равни топки. Всяка топка се разточва на тънка (около 5-6 мм), кръгла кора. Ако не успеете да я оформите преди печенето може да го направите веднага след изпичането.
  3. Върху хартия за печене в тава се изпича всяка от корите за 6-7 минути на 180 ℃ в предварително загрята фурна. Оформят се още топли с ринга на формата за торта . Оставят се да изстинат добре.
  4. Приготвяне на крема: С миксер на най-слабата степен разбиваме сметаната, захарта и ванилиите. Много внимателно , за да не се втечни сметаната.
  5. Сглобяване на тортата: върху всеки блат слагаме по 1/6 от крема, 2-3 ч. л. от сладкото и малко от смлените орехи. Така повтаряме действията до последния блат. Тортата се намазва и отстрани с крем. Най-горният блат след като се намаже с крема се поръсва обилно със смлените орехи. Необходимо е тортата да престои 1 нощ в хладилник.

Ако тази френска селска торта ви е харесала, тук може да намерите още от нашите предложения за торти!

Време за приготвяне: 2-3 часа

Порции: 16 , при размер на тортата 26-28 см.

 

коледни мъфини с моркови
предишна
Коледни мъфини с моркови
Постно гювече
следваща
Постно гювече
  • 2-3 часа
  • За 16
  • Средно трудно

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
коледни мъфини с моркови
предишна
Коледни мъфини с моркови
Постно гювече
следваща
Постно гювече

Добавете коментар