0 0
Яхния от замразен (стерилизиран ) грах

Яхния от замразен (стерилизиран ) грах

Инструкции

Сподели

Необходими Продукти:

Грах (замразен или от консерва) – 800 гр.

Вода                                                – 1.5 л.

Олио                                               – 1 кафена чашка

Сол                                                  на вкус

Кромид                                           – 2 глави

Моркови                                         – 2 бр.

Чубрица (суха)                               – 1 чаена лъжичка

Домати                                            – 3 броя, може и от консерва

Начин на приготвяне на Яхния от замразен (стерилизиран ) грах:

В мазнината и малко вода се задушават лукът и морковите, нарязани на дребно. Прибавят се доматите, обелени и също нарязани на дребно и задушени до изпаряване на течността. Долива се около 1 литър вода и след завирането и се добавя и грахът. Ако грахът е замразена се оставя на тих огън да ври около 50 минути, а стерилизираната – около 10 минути. Едновременно с граха се добавят чубрицата и солта. След сваряването на граха в купичка се размива със студена вода брашното и червеният пипер и се добавя към ястието. Оставя се на огъня за още 5 минути и  това е всичко.

Забележка: По същия начин може да се приготви яхния от зелен фасул.

Време за приготвяне: В зависимост от това какъв е грахът:

със стерилизиран: ½ час,

със  замразен: 1 ½ часа

Порции: 5-6

Традиционна мусака със заливка с прясно мляко
предишна
Традиционна мусака със заливка с прясно мляко
Салата с паста (макарони)
следваща
Салата с паста (макарони)
  • 30 минути
  • За 6
  • Лесна

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Традиционна мусака със заливка с прясно мляко
предишна
Традиционна мусака със заливка с прясно мляко
Салата с паста (макарони)
следваща
Салата с паста (макарони)

Добавете коментар