0 0
Агнешка супа

Агнешка супа

Инструкции

Сподели

Агнешката супа най – често ми напомня за Великден или Гергьовден. Общо взето за празниците, на които по традиция в България си хапваме агне. В днешно време, разбира се, имаме достъп до агнешко месо през цялата година и за радост можем да си приготвим тази невероятно вкусна супа през цялата година. Повечето рецепти за агнешка супа се изпълняват освен с агнешко месо и с комплект дреболии. В нашата агнешка супа обаче ще има само чисто агнешко месо 🙂 и така:

 

Продукти:

Агнешка плешка -350 гр.

Картофи – 3 бр.

Морков – 1 бр.

Лук – 1 глава

Червена чушка – 1 бр.

Фиде – 1 топче

Джоджен

Сол

Черен пипер

Олио

 

Приготвяне:

Разбира се започваме като поставим тенджерата на котлона и в нея налеем два литра вода. Докато изчакваме водата да заври, нарязваме на ситно агнешката плешка. Когато водата е готова изсипваме в нея агнешкото месо и добавяме сол.

Варим за около 20 минути. Ако през това време се появи пяна по повърхността на водата я отделяме с помощта на лъжица. Ако предпочитате, след като сме варили месото и го извадим от бульона, можем да прецедим самия бульон през цедка.

Оставяме полусвареното месо и бульона на страни.

В тенджера изсипваме достатъчно количество олио, така че да покрие дъното. Когато олиото се загрее, добавяме нарязаните на ситно лук, мокров и червена чушка. Задушаваме ги за кратко, като за целта добавяме и малко водичка. След това изсипваме в теджерата бульона от месото. Изчакваме да заври и добавяме почистените и нарязани на кубчета картофи, джоджена. Може да използваме както сух, така и пресен джоджен, като е необходимо да го нарежем на ситно. Връщаме отново и месото в тенджерата. Овкусяване със сол и черен пипер. Варим за още десетина минити и добавяме и топчето фиде. Варим за още десетина минути.

Така нашата агнешка супа е готова за консумация.

При желание, при поднасяне на агнешката супа, можете да добавите малко сок от люти чушки или няколко капки оцет във всяка купичка за засилване на вкуса.

Добър апетит!

 

Сотиран телешки черен дроб
предишна
Телешки черен дроб, сотиран в масло
най-вкусното брауни
следваща
Най-вкусното брауни
  • 50 мин.
  • За 4
  • Лесна
  • силен котлон

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Сотиран телешки черен дроб
предишна
Телешки черен дроб, сотиран в масло
най-вкусното брауни
следваща
Най-вкусното брауни

Добавете коментар