0 0
Баница със спанак и сирене

Баница със спанак и сирене

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Представям ви една любима рецепта от моята баба баница със спанак и сирене с домашно точени кори.

    Необходими продукти:

    за тестото:

    1 яйце,

    1 с. л. сол,

    1 с. л. захар,

    1/2 прясна мая,

    1 с. л. оцет,

    300 мл. вода,

    1 кг. брашно,

    за плънката:

    500 гр. спанак,

    300 гр. сирене,

    100 гр. кашкавал,

    5 яйца,

    олио за поръсване.

    Начин на приготвяне:

    Пресяваме брашното в тава, правим си кладенче и вътре слагаме яйцето, солта, оцета, захарта и разтворената в топлата вода мая. Замесваме меко тесто. Разделяме го на 5 топки. Покриваме го с кърпа. Оставяме го да почине за 30 минути.

    През това време приготвяме плънката.

    Запържваме ситно нарязания лук и към него добавяме спанака. Задушаваме го за 10 минути. В купа смесваме яйцата, натрошеното сирене и настърганият кашкавал.

    Прибавяме спанака и разбъркваме всичко много добре.

    Разточваме корите една по една. Всяка разточена кора поръсваме с олио и плънката. Навиваме на руло и след това на кръг. Поставяме кората в подходяща тава,, застлана с хартия за печене.

    Печем на 180 градуса за около 40 минути.

    Добър апетит!

    предишна
    Париж Брес
    Печена сьомга с подправки
    следваща
    Печена сьомга с подправки
    • 90 минути
    • За 8
    • Средно трудно
    • 180 градуса

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    предишна
    Париж Брес
    Печена сьомга с подправки
    следваща
    Печена сьомга с подправки

    Добавете коментар