0 0
Баница с кайма и праз

Баница с кайма и праз

Инструкции

Сподели

Баница с кайма и праз или по-известна като „Вълча баница“, е една от любимите ми рецепти. Винаги се получава прекрасна и най-важното – харесва се на всички. Има най-различни варианти на тази вкусотия, но рецептата която ще Ви предложа се отличава с богат и плътен вкус, а аромата, ах, аромата…. 😊! Но стига приказки! Да започваме с приготвянето 😊!

Продукти:

Кори за баница – 1 пакет (ръчно точените са идеалния вариант 😊)

Праз – 2 стръка

Кайма – 700 гр.

Яйца – 4 бр.

Олио – 2-3 с.л.

Подправки на вкус: сол, черен пипер – млян, чубрица (може да добавите и други според вашия вкус)

Начин на приготвяне на баница с кайма и праз:

Почистете и нарежете на дребно праза. Сложете един по-дълбок тиган на котлона да загрява и сипете в него 2-3 супени лъжици олио (не слагайте много мазнина, защото каймата също ще си пусне и рискувате вашата баница с кайма и праз да стане прекалено мазна). Щом олиото загрее сложете в него нарязания праз да се запържва, като от време на време разбърквате. През това време в друг съд сложете каймата и я размийте с малко вода (50 мл). Щом праза започне да омеква добавете каймата, поръсете с подправките и разбъркайте. Оставете да се запържи и каймата (да си смени цвета), като разбърквате периодично за да не ви стане на бучки. Свалете от котлона и оставете да се охлади.

плънка за вълча баница
плънка за вълча баница

През това време намажете тавата в която ще печете баницата с олио и подгответе корите. Щом сместа се поохлади счупете вътре яйцата и разбъркайте. На всяка кора сипете по 3-4 супени лъжици от плънката и разнесете равномерно.

лист с плънка
лист с плънка

Навийте кората и я поставете в тавата. Повторете действията и останалите кори.

навита баница с кайма и праз
навита баница с кайма и праз

Щом сте готови поставете баницата с кайма и праз да се пече във фурната на 180 гр., докато придобие златист цвят (около 30 – 35 мин.). Да Ви е сладко!

Ако тази рецепта Ви е харесала, опитайте и другите ни предложения за вкусни баници!

сушени чушки с кайма и ориз
предишна
Сушени чушки с кайма и ориз
Печен свински врат Хармоника
следваща
Печен свински врат „Хармоника“
  • 60
  • За 6
  • Лесна
  • 180

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
сушени чушки с кайма и ориз
предишна
Сушени чушки с кайма и ориз
Печен свински врат Хармоника
следваща
Печен свински врат „Хармоника“

Добавете коментар