0 0
Бурито с пилешко

Бурито с пилешко

Инструкции

Сподели

Бурито с пилешко месо е традиционно ястие от мексиканската кухня. Представлява царевична или пшенична питка без мая (тортила) напълнена с различни видове плънка и успешно замества други храни за бързо хранене като пици, хамбургери и дюнери. Ако не сте ходили в Мексико и не сте го опитали, с тази рецепта Мексико ще дойде при вас 😊! Има най-различни варианти на Бурито, но тук ще Ви покажа любимия вкус на всички в къщи.

Необходими продукти:

  1. Арабска питка или лаваш – 4 бр.
  2. Лук – 1 бр.
  3. Червена чушка – 1 бр.
  4. Пилешко месо (гърди) – 200 гр.
  5. Червен боб – 1 консерва /400 гр./
  6. Царевица – 1 консерва /330 гр./
  7. Олио – 4 с.л.
  8. Подправки: черен и червен пипер (ако обичате пикантни вкусове използвайте лют), риган и сол на вкус.

За соса:

  1. Кисело мляко – 8 с.л.
  2. Майонеза – 4 с.л.
  3. Чесън – 3-4 скилидки

Начин на приготвяне на Бурито с пилешко:

Измийте добре пилешкото месо, подсушете го и го нарежете на тънки лентички. Загрейте в тиган половината от мазнината и поставете в нея месото за да се запържи, като от време на време разбърквате. През това време почистете лука и го нарежете на полумесеци. Почистете и измийте чушката и я нарежете на кръгчета. Щом пилешкото месо е почти готово го дръпнете от котлона и го сипете в някакъв съд. Загрейте в тигана останалата мазнина и прибавете нарязаните зеленчуци да се задушат.

задушете лука и чушката
задушете лука и чушката

Когато поомекнат добавете месото и оставете за още две-три минути на котлона. Поръсете с подправките, разбъркайте за да се смесят вкусовете и дръпнете от огъня.

овкусете плънката
овкусете плънката за бурито

Вземете две различни купички и отцедете в тях червения боб и царевицата от консервите много добре (това е важно, защото в противен случай сокът ще разкашка питката в която ще сгъвате буритото). В отделна купа подгответе соса за буритото, като смесите киселото мляко и майонезата, и пресовате вътре обелените скилидки чесън. Разбъркайте добре.

Вземете една питка, намажете я със соса, поставете от всички продукти равномерно по цялата повърхност и сгънете или навийте. С това нашето Бурито с пилешко е готово – направо ти идва да си оближеш пръстите 😊!

В нашето видео може да видите оригинален начин за сгъване на Бурито😊!

Обърнат сладкиш със сини сливи
предишна
Обърнат сладкиш със сини сливи
Пълнен патладжан със заливка
следваща
Пълнен патладжан със заливка
  • 45
  • За 4
  • Лесна
  • силен котлон

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Обърнат сладкиш със сини сливи
предишна
Обърнат сладкиш със сини сливи
Пълнен патладжан със заливка
следваща
Пълнен патладжан със заливка

Един коментар Скрий коментарите

Добавете коментар