Вкусно и лесно свинско печено
Инструкции
Вкусно и лесно свинско печено! Предлагам Ви едно бързо и вкусно ястие което приготвят в троянския балкан, като допълнение към искрящото, червено вино в каната.
Необходими продукти:
- Свинска плешка – 2 кг.
- Лук – 3 глави
- Соев сос
- Чубрица – 2-3 щипки
- Червен пипер – 2 ч.л.
- Олио – 3-4 с.л.
Начин на приготвяне на вкусно и лесно свинско печено
Избираме си една голяма и хубава свинска плешка. Измиваме я под течаща вода и я нарязваме на средно големи парчета. Взимаме една по-дълбока тава в която ще печем месото и го слагаме в нея. Поливаме го обилно със соевия сос, след което прибавяме чубрицата, червения пипер и олиото. Разбъркваме много добре, така че месото да се овкуси от всички страни. След като сме готови наливаме вода която да покрие месото наполовина и слагаме тавата с нашето вкусно коледно свинско да се пече на умерена фурна. Периодично проверяваме за готовност. Докато се пече месото взимаме лука, обелваме го и след като го измием го нарязваме на шайби. Щом парчетата започнат да се разкъсват лесно, изключваме фурната, добавяме така нарязания лук, отново разбъркваме и оставяме лука да се задуши в горещата фурна. След петнадесет минути вкусното ни печено свинско е напълно готово. Сега вече може да налеете вино в чашите!
Бележка: При готвенето не слагаме сол, тъй като соевият сос е достатъчно солен и рискуваме както се казва „да пресолим манджата“. Ако все пак Ви се стори безсолно, посолете отгоре при сервиране.
Ако сте харесали тази рецепта можете да разгледате и другите ни невероятни предложения за ястия със свинско месо.