1 0
Печени мариновани камби

Печени мариновани камби

Инструкции

Сподели

Печени мариновани камби с мед, моркови и чесън.

Необходими продукти:

За 1 камба:

Моркови – колкото да се напълни  камбата

Чесън – 1 скилидка

Мед – 1 ч.л.,

Олио – 1 с.л.,

Оцет – 1 с.л,

Сол- 1/4 ч.л,

Магданоз, целина

Приготвяне на рецептата:

Измиваме камбите, почистваме ги от дръжките и семената и с отвора нагоре ги нареждаме в тавата, в която ще ги печем. Нарязваме на ситни кубчета морковите, на още по – ситни чесъна и ги слагаме в камбите, добавяме меда, олиото, оцета и солта. Поръсваме отгоре с ситно нарязаните магданоз и целина. Повтаряме роцедурата за всички камби, които са се събрали в тавата. Печем във фурната докато съвсем леко се запекат, нужно е да не са съвсем изпечени, когато са по-твърди са по-вкусни. Още горещи ги редим в буркани, побират се около 7-10 камби с лек натиск  в буркан тип Омния. Запечатваме бурканите, обръщаме с капачката надолу и оставяме да престоят поне денонощие обърнати, за да се запечатат. Камбите са готови за консумация след около две-три седмици, когато вече са поели всички аромати, но са останали много хрупкави. Пълнените камби са подходящи като предястие, като гарнитура, също и като разядка, стига навън да е студено и бяло!

Постен зелен фасул
предишна
Постен зелен фасул в тенджера
следваща
Панирани пилешки филенца
  • 60 мин.
  • За 6
  • Средно трудно
  • 150

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Постен зелен фасул
предишна
Постен зелен фасул в тенджера
следваща
Панирани пилешки филенца

Добавете коментар