
Кашкавалени пръчици
Инструкции
Продукти:
Брашно – 250гр. бяло
Кашкавал – 120 гр.
Кисело мляко – 200мл.
Захар – 1 ч.л.
Сода – 1/2 ч.л.
Сол – 1/2 ч.л.
Зехтин – 2 с.л. екстра върджин
Приготване:
Изсипете киселото мляко в купа. Първо прибавете към него содата и оставете за пет минути. Пред това време настържете кашкавала на ситно. Добавете към киселото мляко всички съставки без брашното. Добре разбъркайте сместа. Пресейте брашното и го изсипете лъжища по лъжица към сместа с млякото, като обърквате непрекъснато. Омесете тестото. Поръсете плота на който месите с брашно и леко премесете тестото. Разделете наполовина. Оформете всяка половина на саламче, увиите във фолиоо и сложете във фризера за 30 мин. Извадете и нарежете на ивички по около 0.5см. ширина. Покриите тавичка с хартия за печене, поставете кашкавалените пръчици и изчепете в предварително загрята на 180 гр. фурна.