
Кисело зеле със свинско месо
Инструкции
Продукти:
Кисело зеле – една голяма зелка
Свинско месо – 1 кг. гърди или вратно месо
Свинска мас – 250 гр. или олио
Лук – 3 глави
Червен пипер – 1 супена лъжица
Черен пипер – 1 ч. л.
Приготвяне:
Нарязваме месото на парчета. След това в голяма тенджера сипваме разстопената свинска мас или олио и пепечатваме месото от всички страни. То трябва да промени цвета си. Докато изчакваме снвинското месо, почистваме и нарязваме лука на кубчета и киселото зеле на дребно.
Когато месото е запечатано/променило е цвета си/ го изваждаме от тенджерата. В нея поставяме половината от нарязаното зеле. Върху него разпределяме лука и поставяме , отгоре изсипваме и останалото зеле. Сипваме вода в тенджерата, така че да покрие зелето.Варим за около час и половина на слаб огън. Когато е почти готово го посипваме с червения пипер. Размешваме всичко в тенджерата и преместваме киселото зеле със свинско месо в подходяща тава. Разпределяме равномерно в тавата и запичаме във фурна на 200 гр. до зачервяване.
Добър апетит!