0 0
Пилешки гърди на фурна, панирани в корнфлейкс

Пилешки гърди на фурна, панирани в корнфлейкс

Характеристика:

    Инструкции

    Сподели

    Хрупкаво печено пилешко филе, без запържване.

    Да, можем да направим пилешките гърди на фурна, без да ги пържим в мазнина. Печени стават още по-вкусни и невероятно хрупкави! Поднесени с млечен сос са отлично мезе за ледена бира. Приготвят се изключително лесно, без дълга подготовка.

     

    Продукти:

    Пилешко филе – 600-700 г,

    Корнфлейкс – 1,5 ч.ч,

    Сол – 1 к.л,

    Олио – 2 с.л,

    Черен пипер- 1 к.л,

     

    Приготвяне:

    Подготвяме пилешките гърди – нарязваме ги на ивици, приблизително сантиметър и половина – два на ширина, така се получават разкошни жулиени, около 7-8 см на дължина. Поставяме филетата в широка купа, поръсваме със сол, черен пипер и олио. Овалваме, разбъркваме с дървена лъжица. Начукваме корнфлейкса на по-ситни парчета, така че да могат да покрият плътно месото и лесно да се залепят по повърхността на филето. Разстиламе го в плоска чиния, овалваме гърдите в него, като притискаме няколко пъти с пръстите, за да прилепне плътно и да не падне, докато го печем.

    Филе с корнфлейкс на фурна

    В подходяща по големина тава разстиламе кухненска хартия, без да я намазняваме. Подреждаме пилешките гърди в нея и печем на предварително загрята фурна на 180°C, в продължение на трийсетина минути. Няма нужда да обръщаме панираните гърди, по този начин фурната ще ги изпече равномерно от двете страни.

    Проверяваме дали са готови. По това че коричката е станала златиста или е хрупкава не може да се познае, тъй като това се случва още само след 10 минути печене. Трябва  да се боцне месцето, за да се разбере това.

    Поднасяме панираните пилешки гърди още топли, с ледена бира или ароматно бяло вино. Ще бъдат изядени още преди да изстинат! Направени така, без да плуват в мазнина, печените гърди са диетични и подходящи дори и за хора с нервни стомаси. Едно от най – добрите мезета, панирани пилешки гърди са подходящи и за основно ястие, поднесени с лека зеленчукова гарнитура или картофено пюре. А ако сте почитатели на пилешкото филе може да погледне и тези Панирани пилешки хапки или Панирани пилешки филенца.

    Добър апетит!

    Домашни пържени картофи
    предишна
    Домашни пържени картофи
    Пържени тиквички на Еър фрайър
    следваща
    Пържени тиквички в Еър фрайър
    • 45 мин.
    • За 4
    • Лесна
    • 180°С

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
    Домашни пържени картофи
    предишна
    Домашни пържени картофи
    Пържени тиквички на Еър фрайър
    следваща
    Пържени тиквички в Еър фрайър

    Добавете коментар