0 0
Панирани пилешки филенца

Панирани пилешки филенца

Инструкции

Сподели

Лесна рецепта за панирани пилешки филенца с корнфлейкс  – без вредни добавки. Любима е на цялото семейство, а пък децата им се радват най – много. Могат се приготвят и за детски рожденни дни и вечеря с приятели.

Продукти:

Пилешки гърди – 400 гр.

Яйца – 2 бр.

Брашно за овалване

Корнфлейкс с галета за овалване

Черен пипер

Сол

Олио за пържене

 

Приготвяне:

Започваме с подготвянето на пилешките гърди. Измиваме ги хубаво и ги нарязваме на филенца. Тъй като едно от най – важните неща, за получаването на вкусни панирани пилешки филенца е месото да е добре подсушено. За това го поставяме върху кухненска хартия, докато си подготвяме панировката.

Трябват ни три купички.

В едната от тях поставяме брашно.

Във втората купа си разбиваме двете яйца.

В трета, по – широка купа, за да ни е по – удобно да овалваме пилешките филенца, смесваме корнфлейкса и галетата в съотношение 50/50.

Поставяме тоган на котлона и в него сипваме достатъчно количество олио, за да можем да си изпържим пържените филенца.

Когато олиото загрее започваме да поставяме пилешките филенца.

Редът е следния:

Взимаме пилешко филенце, овалваме го в брашно, леко го изтупваме, за да няма прекомерно количество брашно върху него. Лично аз просто леко тупвам филенцето в ръба на купичката.

След това потапяме леко в яйцата. Вдигаме пилешкото филенце и го изчакваме за секунда да се изтече излишното яйце.

След това овалваме в купичката с корнфлейкс и галета и гледаме хубаво да се покрие.

След това поставяме в тигата с горещото олио.

Така процедираме с всички филенца.

Панираните пилешки филенца са готови, когато придобият златист цвят.

Изваждаме ги от олиото и ги поставяме в чиния, на дъното на която сме поставили готварска хартия. Това се прави с цел да се попие излишната мазнина от панировката.

Когато се поохладят нашите пилешки филенца с корнфлейкс са готови за поднасяне.

Можете да ги сервирате със салата или друг вид предястие.

 

Добър апетит!

 

 

 

Печени мариновани камби
предишна
Печени мариновани камби
следваща
Крем супа от картофи
  • 30 мин.
  • За 4
  • Средно трудно
  • силен котлон

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Печени мариновани камби
предишна
Печени мариновани камби
следваща
Крем супа от картофи

Добавете коментар