0 0
Панирано филе от риба “Треска”

Панирано филе от риба “Треска”

Инструкции

Сподели

Панирано филе от риба “Треска” – получава се невероятно вкусно, крехко и сочно. Освен това тази риба е изключително богата на витамини и минерали и по нищо не отстъпва на скъпите й събратя в магазините 🙂 . Как да си я сготвите сами в къщи ще разберете от долните редове!

Необходими продукти:

  1. Филе от риба треска – 1 кг.
  2. Яйца – 2 бр.
  3. Галета
  4. Подправки – девисил, риган, черен пипер, сол
  5. Зехтин – 4-5 с.л.
  6. Олио за пържене.

Начин на приготвяне на панирано филе от риба “Треска”:

Първо трябва да подготвим рибата. Измийте я под течаща вода и ако са останали някакви остатъци от кожата ги премахнете, след което я оставете да се отцеди от водата. Ако нямате време може да я подсушите с няколко листа от кухненско руло.

филе от риба треска
филе от риба треска

Нарежете филето на парчета с подходяща големина според вашите предпочитания и поставете парчетата в една по-дълбока купа за да ви е лесно после при овкусяването. Добавете в купата зехтина /макар рибата да е крехка, по принцип Треската е суха риба, така, че малко мазнинка ще й се отрази добре 🙂 /. Поръсете с подправките според вкуса ви и объркайте добре, така че да се разнесат равномерно по парчетата.

овкусено филе от риба треска
овкусено филе от риба треска

Време е  за панировката! В подходящ съд разбийте двете яйца, а в отделна чиния изсипете галетата. Вземете едно парче от рибата и го оваляйте в галетата, после в разбитите яйца и отново в галетата. Повторете процедурата и с останалите филета.

филе от треска в панировка
филе от треска в панировка

Докато овалвате парчетата риба в панировката поставете на котлона един тиган и сипете в него олио да загрява /за да разберете дали е готово може да пуснете в него малко панировка – трябва да започне да цвърчи/. Щом е достатъчно загрято маслото поставете в него рибата да се пържи и намалете леко силата на котлона /в противен случай има опасност панировката да прегори, а месото да остане полу сурово/. Пържете докато се получи златиста коричка /за около 3-4 минути/ и обърнете парчетата за да се изпържат и от другата страна. Извадете ги от тигана и ги поставете върху предварително застлана с кухненска ролка тавичка /хартията ще обере излишната мазнина/. Сервирайте с подходяща гарнитура според сезона. Да ви е сладко!

Ако тази рецепта ви е харесала опитайте и другите ни рецепти за риба и морски продукти!

зелева салата
предишна
Зелева салата
салата екзотик
следваща
Салата “Екзотик”
  • 30
  • За 4
  • Лесна
  • умерена

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
зелева салата
предишна
Зелева салата
салата екзотик
следваща
Салата “Екзотик”

Добавете коментар