0 0
Печени ябълки с орехи и канела

Печени ябълки с орехи и канела

Печени ябълки с орехи и канела

Инструкции

Сподели

Печени ябълки с орехи и канела – здравословна, сладка и вкусна закуска. Лесна е за изпълнение. Може да включите и децата в приготвянето им. Не отнема време, а вкусът определено си заслужава.

Продукти:

Ябълки – 4 броя

Канела – за поръсване

Орехи – 4 броя

Мед

 

Приготвяне:

Хубаво е да сложим ябълките в загрята фурна, така че започваме първо с това. Пускаме си  фурната на 200 градуса. Избираме тавичката, в която ще печем нашите ябълки с орехи и канела. На дъното и поставяме хартия за печене. Добре е самата хартия да обхваща и ръбовете на тавата, за да може сокът, който пуснат ябълките да остане върху хартията и в последствие да залеем допълнително ябълките с него.

Измиваме хубаво ябълките. Не ги белим! Самата ципа на ябълките ще ги държи здрава при изпичането им. За това е важно да не ги обелвате! Ако са без обелка, има възможност да се разкашкат.

След като сме измили ябълките, ги разрязваме наполовина. С помощта на нож и лъжица издълбаваме леко кладенче във всяка от половинките. Така хем ще почистим семките на плода, хем ще направим място и за поставянето на орехите. Ако искате вашите печени ябълки с орехи и канела да имат и допълнителна сладост, можете да добавите мед. Ако ще слагате по – голямо количество мед, е добре да си направите по – голямо кладенче в половинките ябълка.

Подреждаме ги в тавата за печене, с кладенчетата нагоре, разбира се.

След това ги пълним с орехи. Лично аз предпочитам ядките да не са много на ситно и за това не ги начупвам.

Отгоре поръсваме с канела и заливаме с мед.

Слагаме нашите печени ябълки с орехи и канела в загрятата фурна и печем за 20 мин. или до готовност.

Разбираме, че са говоти, когато придобият златист цвят и поомекнат.

Поднасят се след като поизстинат. Ако имате сладолед, можете да добавите и по една топка за допълнителна прелест.

 

Крехки пилешки пържоли на скара
предишна
Крехки пилешки пържоли на скара
Кюфтенца с бял сос
следваща
Кюфтенца с бял сос
  • 15 мин.
  • За 2
  • Лесна
  • 200 градуса

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Крехки пилешки пържоли на скара
предишна
Крехки пилешки пържоли на скара
Кюфтенца с бял сос
следваща
Кюфтенца с бял сос

Добавете коментар