0 0
Пълнени тиквички с шунка и кашкавал

Пълнени тиквички с шунка и кашкавал

Пълнени тиквички с шунка и кашкавал

Характеристика:

    Съставки

    Инструкции

    Сподели

    Представям Ви една много бърза, вкусна и лека лятна манджа, подходяща за обяд или вечеря.

    Необходими продукти:

    Тиквички – 3 бр.;

    Шунка – 300 гр.;

    Кашкавал – 200 гр.;

    Сирене – 100 гр.;

    Магданоз – 1 връзка;

    Доматен сок – 800 мл.;

    Яйца – 2 бр.;

    Черен пипер;

    Сол;

    Зехтин;

    Чесън – 2 скилидки

    Начин на приготвяне:

    Тиквичките се измиват и подсушават. От всяка тиквичка се изрязват тънки дълги ленти с помощта на белачката за картофи.

    Шунката се нарязва на малки кубчета. Кашкавала се настъргва на едро ренде. Магданоза се измива и нарязва на ситно. Сиренето се натрошава.

    Всички продукти се смесват в купа, прибавят се сол, черен пипер, смачканият чесън и две яйца и хубаво се разбъркват.

    Получава се плънката, с която ще пълним тиквичките.

    Взимат се 4 ленти и се правят на кръст две по две, като се преплитат. Върху ивиците тиквички, се поставя част от плънката.

    Всяка ивица се прихлупва върху другата, докато се получи добре затворен плик.

    В средно дълбока тава изсипваме доматеният сок, прибавяме малко зехтин и сух босилек, разбъркваме внимателно.

    Върху доматеният сок подреждаме тиквените пликове. Всеки плик поръсваме с настърган кашкава и зехтин.

    Печем на 200 градуса за около 30 минути, докато ястието хубаво се зачерви.

    ДОБЪР АПЕТИТ!

    Панирана Кладница
    предишна
    Панирана Кладница – хрупкави, ароматни пържени гъби
    кръгли-тиквички-пълнени-с-кайма-и-ориз
    следваща
    Тиквички с кайма – пълнени кръгли тиквички на фурна
    • 60 МИНУТИ
    • За 6
    • Лесна
    • 200 ГРАДУСА

    Споделете:

    Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес

    Съставки

    Брой порции:
    Панирана Кладница
    предишна
    Панирана Кладница – хрупкави, ароматни пържени гъби
    кръгли-тиквички-пълнени-с-кайма-и-ориз
    следваща
    Тиквички с кайма – пълнени кръгли тиквички на фурна

    Добавете коментар