Пълнени хлебчета
Инструкции
Пълнени хлебчета с пилешко и моцарела – ако обичате да експериментирате в кухнята, то тази рецепта е точно за вас. Приготвя се сравнително бързо и лесно, и успешно може да замени домашната пица например – все пак готварството е фантазия и изкуство, нали 😊! И така, да започваме!
Необходими продукти:
- Хлебчета – 4 бр.
- Пилешки гърди – 400 гр.
- Лютеница – 4 с.л.
- Моцарела /твърда/ – 300 гр.
- Босилек – 1 връзка
- Чесън – 3-4 скилидки
- Олио – 30 мл.
- Масло – 30 гр.
- Пармезан – 30 гр. /може и друго твърдо сирене/
- Соев сос, черен и червен пипер
Как да си приготвим Пълнени хлебчета с пилешко и моцарела:
Първо измийте пилешките гърди (една по-голяма пеперуда е достатъчна) и ги оставете да се отцедят. Пригответе марината като смесите в една купа соев сос, олио, черен и червен пипер. Срежете месото на 4 парчета и ги овкусете с получената марината. Сложете пилешкото месо да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. Извадете го и го оставете да се охлади.
През това време подгответе хлебчетата. Отрежете горната кора с помощта на остър нож и издълбайте средата на хляба.
Нарежете пилешкото месо на парченца и напълнете с него хлебчетата.
Върху всяко хлебче сложете по една супена лъжица лютеница и я размажете по цялата повърхност.
Отгоре подредете нарязаните парченца моцарела, а върху тях листенца от босилека. Поръсете с настъргана на едро моцарела и захлупете с хлебните капачета.
остава само да им сложите капачетата
Сложете в една купичка счукани 3-4 скилидки чесън и ситно нарязан босилек. Добавете разтопеното масло и ситно настъргания пармезан, разбъркайте и с получената смес намажете отгоре хлебчетата.
пълнени хлебчета готови за печене
Поставете ги да се запекът на 200 градуса за около 15-20 минути. С това нашите Пълнени хлебчета с пилешко и моцарела са готови. Приятен апетит и споделете с приятели 😊!
Разгледайте и други предложения за основни ястия.