0 0
Салата “Атаката на мишките”

Салата “Атаката на мишките”

красива украса за вашата трапеза

Инструкции

Сподели

Салата “Атаката на мишките” е изключително подходяща за всяко събитие което Ви предстои. Особено за детски партита. Не е трудна за изпълнение, много е вкусна и в същото време доста ефектна салата, която ще накара гостите Ви да се усмихнат, а децата да ахнат. Може да я поднесете и като предястие, гарнитура или разядка. Да започваме с приготвянето😊!

Необходими продукти:

400-500 гр. пилешко или не тлъсто свинско месо

1 глава лук

100 гр. кашкавал

4-5 картофа

1 кутийка майонеза

6 кокоши яйца

3 с.л. кисело мляко за соса

2-3 пъдпъдъчи яйца (ако нямате, може да замените с 1 кокошо яйце)

Начин на приготвяне на салата Атаката на мишките:

Взимаме подходящ съд, слагаме в него месото, сипваме вода, посоляваме и го слагаме на котлона да се свари.

В друга тенджера слагаме картофите и яйцата също да се сварят, след което ги оставяме да изстинат, и ги обелваме. Запазваме 1 кокошо и всички пъдпъдъчи за украсата, а останалите използваме за самата салата. Взимаме една купа и смесваме майонезата с киселото мляко – това е соса за салатата. Избираме си съд, в който ще наредим салатата “Атаката на мишките” – трябва да е широк и плитък.

След като се свари взимаме месото и го нарязваме на дребни кубчета, с които покриваме дъното на съда в който ще редим салатата. Намазваме месото със соса. Върху него нареждаме предварително почистеният и измит, и нарязан на дребни кубчета лук. Идва ред на картофите. Тях след като сме ги обелили ги стържем на едро ренде, посоляваме ги и ги нареждаме върху лука. Намазваме с майонезата и киселото мляко. По същият начин настъргваме и овкусяваме яйцата, нареждаме ги, след което ги мажем със соса. Поръсваме салатата с настъргания на ситно ренде кашкавал.

Останалите яйца украсяваме, като им слагаме очи от черен пипер и малки (нарязани като триъгълници) уши от кашкавал, за да приличат на мънички мишленца. Нареждаме ги върху салатата и с това нашето кулинарно изкушение наречено салата “Атаката на мишките” е напълно готово.

Поканете си гости, направете си парти. Да ви е сладко!

Можете да разгледате и останалите ни предложения за вкусни, здравословни и разнообразни салати с които да изненадате гостите си.

 

панирани пилешки хапки
предишна
Панирани пилешки хапки
Празнична питка
следваща
Празнична питка
  • 90
  • За 8
  • Средно трудно

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
панирани пилешки хапки
предишна
Панирани пилешки хапки
Празнична питка
следваща
Празнична питка

Добавете коментар