
Свинско с картофи в мултикукър
Инструкции
Свинско с картофи в мултикукър – получава се много вкусно и ароматно. Месото остава крехко и сочно, а картофите не се разваряват (това зависи донякъде и от сорта картофи който използвате). И най-важното – готви се изключително лесно и бързо. Предлагам ви да сготвите тази гозба и да не се чудите как да се погрижите за вечерята на любимите ви хора, след дълъг и изтощителен работен ден.
Продукти
- Свинско месо от бут – 0,5 кг.
- Картофи – 0,6 кг.
- Кромид лук – 1 бр.
- Домат от консерва – 200 гр.
- Олио – 50 мл.
- Червен пипер – 1 ч.л.
- Сол и черен пипер – на вкус
- Вода – да покрие месото и картофите
Начин на приготвяне на свинско с картофи в мултикукър:
Вземете едно парче свеж и охладен свински бут. Махнете ципите, ако има такива и нарежете месото на хапки. От програмите на мултикукъра изберете „пържене“ и нагласете таймера за 30 мин. Сипете олиото и когато загрее сложете месото да се запържи за 20 минути, като периодично разбърквате с дървена лъжица. След това добавете предварително нарязания на кубчета лук, отново разбъркайте и го оставете на огъня за още 5 минути. Добавете червения пипер и доматите (ако нямате консерва, може да размиете 2 с.л. доматено пюре в 150 мл. вода) и оставете да къкри още 5 мин. Долейте вода, така че да покрие месото, добавете сол и черен пипер, изберете програма за задушаване.
Докато се задушава обелете и измийте картофите и ги нарежете на едри кубчета. След 15 мин. поставете нарязаните картофи и ако трябва добавете още малко вода, така че да покрие картофите. Оставете всичко да ври още 10 мин. и нашата прекрасно свинско с картофи в мултикукър е готово.
Както се казва, всичко е наистина „бързо, лесно и чудесно“. А за още подобни кулинарни изкушения разгледайте и другите ни подобни рецепти за основни ястия!
Един коментар Скрий коментарите
Хич не се получи… няма как картофите да се сложат последните 10 минути и да се сварят. Трябваше да увеличавам времето два пъти по 20 минути