0 0
Тесто за пица

Тесто за пица

Инструкции

Сподели

Любители сте на пица, но се чудите как да си направите сами тестото. И то така, че да се получи тънко и хрупкаво, както в истинска италианска пицария. Тайната е в доброто измесване. Тестото за домашна пица трябва да отговаря на главния критерий за тесто за пица, а именно да бъде еластично, за да може добре да го разтеглим с ръце и да получим тънка кора. Тестото се прави лесно и практически няма какво да се обърка. Всички съставки просто се смесват. А щом е готово тестото, то каква пица ще си направите вече всичко зависи от вас и от въображението Ви. И така, да започваме!

Необходими продукти:

  1. Брашно – 250 гр.
  2. Вода – 125 гр.
  3. Суха мая – 1 ч.л. (7 грама)
  4. Сол – 1 ч.л.
  5. Захар – 1 ч.л.
  6. Зехтин – 2 с.л.

Начин на приготвяне на тесто за пица:

Вземете една купа в която ще ви бъде удобно да разбъркате тестото и поставете в нея необходимото количество вода /желателно да е топла, но не и гореща, защото при температура над 50°С дрождите умират/, прибавете маята, солта и захарта и разбъркайте с помощта на лъжица до пълно разтваряне на маята. Пресейте брашното през сито (така ще се обогати с кислород и ще подобри качеството на тестото) и го добавете в купата. И сега следва най-важното – добре да замесим нашето тесто. Започваме да замесваме тестото докато се получи меко, но не лепкаво тесто. Добавяме зехтина и продължаваме да месим докато тестото го поеме. В резултат тестото трябва напълно да спре да се лепи по ръцете ви и плота. Ако трябва добавете още малко брашно и отново добре измесете. Готовото тесто оформете на топка и го оставете да втаса /трябва да удвои обема си/ за около 30 минути на топло място, покрито с фолио за да не хване коричка.

С това нашето тесто за пица е готово и от вас остава само да развихрите фантазията си за плънката която ще поставите отгоре. А за да ви е по-лесно можете да черпите идеи от нашите рецепти за вкусни пици!

Супа от леща без запръжка
предишна
Супа от леща без запръжка
палачинки на котлона
следваща
Палачинки на котлона
  • 45
  • За 1
  • Лесна

Споделете:

Или можете просто да копирате и споделяте този URL адрес
Супа от леща без запръжка
предишна
Супа от леща без запръжка
палачинки на котлона
следваща
Палачинки на котлона

9 Коментари Скрий коментарите

Здравейте, благодаря за прекрасната рецепта. Направих тестото точно по същия начин и стана уникално.

Здравейте, Михаела. Радвам се, че сте останала доволна от рецептата за Тесто за пица. Може да разгледате и другите ни рецепти – всички са лично сготвени от авторите и резултатите са гарантирани!

Много сполучлива рецепта! Благодаря! Получи се пица с хрупкава коричка и мек блат, нетестен, вкусен, мек и хубав. Благодаря!

Добавете коментар